Biblioteca pentru living

Daca pana acum 10 ani, in fiecare casa se regasea cate o biblioteca cu carti, pentru ca aproape in fiecare familie exista cate un mebru care era pasionat de citit, in anul 2013, acestea sunt intalnite din ce in ce mai rar, datorita aparitiei calculatorului. Foarte putina lume se mai orienteaza catre citit, dezvoltarea intelectului prin citirea de carti nemai fiind o prima optiune pentru cultura generala.


Odata cu scaderea numarului de cititori, a scazut foarte mult si interesul pentru bibliotecile clasice, ce faceau deliciul mobilierului de living. Acum sunt tot mai folosite elementele de mobilier care cuprind produse digitale, de genul plasmelor, a home cinema-urilor sau a dvd playerelor.



Exista insa si modele de mobilier modern, ce sunt dispuse ca biblioteci pentru carti, acestea fiind la mare cautare printre inca pasionatii de carti.

Daca dorim sa ne orientam catre o astfel de biblioteca, trebuie stiut faptul ca, acestea sunt tot mai greu de gasit, datorita cereri foarte scazute.

Cel mai probabil cu timpul acestea vor disparea de tot, datorita aparitiei cartilor digitale, ce incep sa inlocuiasca pe cele clasice. Influenta cartilor in dezvoltarea culturii generale, se orienteaza catre tehnologie, si nu mai lasa prea mult loc pentru formatul de carte clasic.