Caut sa inchiriez..

Nu de putine ori persoanele care cautau sa inchirieze apartamente sau garsoniere au fost plimbate cu orele prin oras de presupusii agenti imobiliari.
Legal acestia sunt angajati sub numele de agenti sau consilieri imobiliari, insa profesionalismul lor este aproape, sau total inexistent.

Contractele de vizionare au devenit un lucru obligatoriu, insa ele pot constitui si o metoda de intimidare. In unul dintre cazuri, agentul a incercat sa obtina o suma de 75 de euro mintind la telefon clientul, care nu fusese multumit de oferta acestuia, ca in loc de contractul de vizionare a semnat de fapt un contract de inchiriere iar acum trebuie sa achite comisionul aferent.

De aceea mare atentie la ce semnati. Printre lucrurile de care multi se plang cand vine vorba de experientele avute cu agentii imobiliari se afla si faptul ca acestia veneau imbracati necorespunzator, mirosind a bautura, sau chiar cu sticla de bere in buzunar. Foarte putine agentii imobiliare isi pregatesc personalul cu adevarat, cele mai multe preferand sa scoata pe piata reali excroci care cauta doar sa isi pacaleasca clientela.

Poate cea mai des intalnita problema este cu anunturile care la final au mentionat proprietar, ca de fapt la telefon sa se descopere ca este vorba de agentie, astfel consumandu-se credit inutil.