Cum se alege locatia si cum se stabileste pretul unui imobil

Daca v-ati decis sa va cumparati un imobil, dar nu stiti in ce zona a orasului sa fie sau cam cat costa aceasta puteti merge la o agentie imobiliara, asa cum gasiti pe www.gimo.ro, sa va indrume sau puteti urma ghidul urmator si veti afla singur unde anume doriti locuinta si care ar trebui sa fie pretul acesteia.



Pentru stabilirea locatiei trebuie sa aveti in vedere o serie de factori. In primul rand, ganditi-va daca doriti sa aveti prietenii sau familia aproape (in special in cazul in care aveti copii mici si este nevoie sa ii duca bunicii la gradinita. Analizati bine acest aspect, pentru ca un asemenea ajutor nu este de neglijat) si daca doriti sa fiti aproape de serviciu, desi acest criteriu este mai putin relevant, avand in vedere evolutia continua a pietei locurilor de munca. Un alt factor in stabilirea zonei este si existenta magazinelor, parcurilor, restaurantelor si a altor locuri utile, dar si posibilitatea de a parca usor, pentru ca daca va decideti sa va cumparati o locuinta in centrul orasului nu va asteptati sa fie foarte simplu sa gasiti un loc de parcare. Si zgomotul poate fi un element care sa va influenteze alegerea. Zonele foarte aglomerate, cu trafic intens si zonele industriale sunt, in general, cele mai zgomotoase. 

Daca aveti copii este nevoie sa aveti in zona scoala si gradinita, dar si alte locuri in care puteti merge cu acestia. In ceea ce priveste locuinta, daca doriti sa locuiti o perioada mai mare de timp, asigurati-va ca exista suficient spatiu pentru ca familia sa poata sa creasca. De asemeni, un alt lucru esential pe care trebuie sa il faceti si de care trebuie sa tineti cont este sa va interesati care sunt zonele rau famate si sa le evitati cat de mult posibil. De aceea, in momentul in care cumparati locuinta intrebati-l pe vanzator ce este in neregula cu zona respectiva (chiar daca aveti sanse sa nu va spuna adevarul). Asta daca nu vreti sa ajungeti sa ascultati muzica de cartier sau manele la ora 3 noaptea sau si mai rau sa fiti martor la diferite scandaluri. In functie de factorii mentionati mai sus stabiliti cateva zone care va convin, urmand sa incepeti cautarea locuintei.


In ceea ce priveste pretul, acesta ar putea fi influentat de noile evolutii (In cazul in care dezvoltatorii construiesc in zona, este, probabil, un semn ca locatia va fi din ce in ce mai scumpa), de legaturile de transport (O noua statie de cale ferata sau un drum poate insemna un acces mai usor la centrul orasului si poate avea un efect mare asupra valorii unei proprietati), dar si de existenta magazinelor in zona.